Wat te doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts, veel mensen hebben er last van en over het algemeen wordt dit gezien als iets dat behoorlijk vervelend is. Heb jij ook last van hooikoorts en wil jij hier wat aan doen? Dan heb je gelukkig genoeg mogelijkheden. Echter bespreken we eerst even wat het precies is, voordat we aangeven wat je er tegen kunt doen. Hooikoorts is namelijk aan allergie voor stuifmeel. Dit stuifmeel is afkomstig van grassen, bomen, maar ook van planten. Je niest veel door de allergie, tevens krijg je jeukende ogen en ben je benauwd. Een ander vervelend symptoom is dat je moe bent. Wil jij wat tegen hooikoorts doen? Dan zijn er medicijnen die jou kunnen helpen. Tevens is er een neusspray. Wat aan te raden is, is om thuis de ramen dicht te laten op dagen dat de zon schijnt en er veel wind is. Een andere tip die we je mee kunnen geven is om een zonnebril te dragen.

Merk ik er veel van?

Bovenstaand merkten we al wat je precies merkt van hooikoorts, echter waren dit niet alle symptomen. We gaan ze nu nog een keer voor jou benoemen. Wanneer jij last hebt van een van de volgende klachten, dan kan het een idee zijn om jezelf te laten testen op hooikoorts. Wanneer je last hebt van hooikoorts, dan gaat dit vaak gepaard met jeuk aan de neus, een verstopte neus en veel niezen. Tevens zal je jeukende ogen hebben en tranen je ogen meer dan normaal. Een benauwd gevoel, maar ook een koortsig gevoel en een piepend geluid bij het ademhalen behoren tot de symptomen.

Advies

In de eerste alinea vertelden we al dat het slim is om de ramen dicht te houden op het moment dat de zon schijnt en er veel wind is. Dit is echter niet de enige tip die we je mee willen geven. Zo is het ook aan te raden om niet te gaan grasmaaien en het wasgoed niet buiten te laten drogen. Dit zorgt er namelijk voor dat er pollen inkomen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Ga je op vakantie? Ga dan naar een gebied bij de zee of hoog in de bergen. Hier is er minder stuifmeel in de lucht.