Ziek worden door bijholte ontsteking

We zouden het bijna vergeten, maar naast het coronavirus zijn er nog een hoop andere dingen waar je ziek van kunt worden. Men is nu heel erg gefocust op het coronavirus en dat is natuurlijk logisch, want dit is onbekend en we krijgen het tot nu toe niet goed onder controle. Vandaar dat we ons nu ook in de tweede lockdown bevinden. We zullen ons aan de regels moeten houden, tenminste als we ervoor willen zorgen dat we straks weer normaal kunnen leven. We willen weer leuke dingen doen en dan zal eerst het coronavirus voorbij moeten zijn. Onderstaand gaan we het hebben over een bijholteontsteking en dit doen we niet voor niets. We vertelden al dat er naast het coronavirus nog veel meer dingen zijn waarvan we last kunnen hebben en dit wordt nog wel eens vergeten. Niet voor niets duren uitslagen van testen op andere ziektes in het ziekenhuis langer en dat is erg vervelend.

Wat zijn de symptomen

Een bijholteontsteking kan ervoor zorgen dat je flink ziek wordt en het is belangrijk om hier snel wat aan te doen mocht je hier last van hebben. Om ervoor te zorgen dat jij hier op tijd wat aan kunt doen omschrijven wij voor jou wat de symptomen zijn. Zo ben je eigenlijk altijd verkouden wanneer je hier last van hebt of ben je dit geweest. Tevens voel je een bepaalde druk in je gezicht, op je voorhoofd of in je bovenkaak. Een ander symptoom dat vaak voorkomt is dat je minder ruikt en dat de wortels van je kiezen erg gevoelig zijn. Uiteraard heb je last van koorts, je wang kan opgezwollen zijn en kauwen en bukken doet in veel gevallen pijn. Heb jij last van een of meerdere van deze symptomen, dan raden wij het altijd aan om een bezoek te brengen aan de dokter. Je moet er toch niet aan denken dat het erger wordt?

De dokter helpt je verder

Wanneer je klachten hebt is het altijd slim om een dokter te bezoeken. Je kunt beter te vroeg naar een dokter gaan, dan te laat. Wanneer je ziek bent en de dokter doet bepaalde ontdekkingen, dan kan je nog geholpen worden. Ben je te laat, dan kan dit voor flinke problemen zorgen.